Wij zijn Idy van de Ven, Anneke Habraken en Lonneke Habraken en
in deze maatschap bundelen wij onze krachten.

Praktijk H3 werkt volgens een holistische visie,
wat betekent dat wij kijken naar de mens in zijn totaliteit.
Hierbij maken wij gebruik van zowel reguliere als alternatieve behandelmethoden.

Graag stellen wij ons even aan u voor!

Idy van de Ven

Ik ben Idy van de Ven, orthopedagoog en GZ-psycholoog. Ik combineer in mijn praktijk westerse en oosterse psychologische inzichten en werk op een holistische manier. Dit wil zeggen dat ik breder kijk dan alleen naar het gedrag. Het is mijn ideaal dat kinderen en volwassenen weer begrepen worden, of zichzelf begrijpen, in wie ze zijn. Dat volwassenen zich weer bewust zijn van hun conditioneringen en hun emotionele pijn en er zich niet langer mee identificeren. Ik wil graag dat kinderen en volwassenen zich weer bewust worden van hun wezenskern. De hermeneutische cirkel dient hierbij als handvat. Van hieruit kijk ik niet alleen naar de psyche, maar ook naar de lichamelijke-, verstandelijke-, sociale- en emotionele ontwikkeling alsmede naar de levensgeschiedenis.

Binnen H3 probeer ik mensen weer in hun kracht te zetten middels individuele contacten, workshops, lezingen en consultaties op aanvraag. Door mijn jarenlange ervaring zijn er patronen herkenbaar in het ontwikkelingsprofiel van met name hoogbegaafde, hooggevoelige kinderen die vastlopen. Vaak blijkt op jonge leeftijd al scheefgroei te zijn ontstaan die leidt tot een disharmonisch ontwikkelingsprofiel die maakt dat kinderen vastlopen en ouders en leerkrachten handelingsverlegen zijn. Dit is de reden om samen te werken met andere disciplines in een maatschap.

Kijk voor meer informatie op: www.isibis.nl

Anneke Habraken

Mijn naam is Anneke Habraken, dochter van Idy, (grote!) zus van Lonneke en moeder van drie gevoelige kinderen. Na jarenlang werkervaring te hebben opgedaan als podotherapeut en fysiotherapeut, heb ik mij verder gespecialiseerd in de sensorische informatieverwerking (prikkelverwerking) en reflexintegratie bij kinderen en volwassenen.

Ik werk vanuit een holistische visie en maakt hierbij gebruik van zowel reguliere als alternatieve behandelmethoden. Binnen H3 kun je me tegenkomen bij (systemische-, en familie-) opstellingen, bij het in kaart brengen van nog aanwezige primitieve reflexen, en zo nodig de integratie hiervan, en bij hulp in de prikkelverwerking.

Kijk voor meer informatie op: www.annekehabraken.nl

Lonneke Habraken

Mijn naam is Lonneke Habraken. Ik heb een achtergrond als social worker en heb me de afgelopen jaren gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid. Binnen H3 houd ik me bezig met kindgerichte begeleiding en behandeling. Hieronder valt niet alleen de individuele begeleiding van kinderen, maar juist ook het ondersteunen van ouders om naar hun kind te kijken en de signalen die hun kind laat zien te herkennen.

Wanneer ik start met een gezin heeft er altijd een intake plaatsgevonden vanuit de hermeneutische cirkel. Hierdoor zijn aandachtspunten op verschillende gebieden naar voren gekomen en daarop richt ik de begeleiding en behandeling. Wanneer er behoefte aan is kan video home training ingezet worden om onbewuste patronen zichtbaar te maken en om vanuit een positieve manier verandering teweeg te brengen. Ook kun je me tegen komen bij systemische familieopstellingen.